Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2007

αποστόλή

Όσο περισσότερο μιλάω, τόσο λιγότερο καταλαβαίνω. Αυτό μου το έδειξε ένα σπάνιο είδος. Ανθρώπου (κι όμως, υπάρχει!). Στις μέρες μας (εν έτει 2007!). Δε μιλάει (ενώ μπορεί). Όχι επειδή ντρέπεται (το αντίθετο). Από άποψη. Δεν εκφράζεται απερίσκεπτα. Μάλλον δε θα μπορούσε να παίξει ποτέ του θέατρο (εμφανισιακά έχει τα προσόντα, δε λέω). Ίσως όμως κ ναι. Τώρα που το σκέφτομαι, σίγουρα. Θα καθόταν σε μια πολυθρόνα. Κ θα κοιτούσε το έργο. Να διαδραματίζεται μπροστά του. Θα μιλούσε στο τέλος. « Κι εδώ, τελειώσαμε », θα έλεγε. Θα σηκωνόταν. Θα τραβούσε την αυλαία. Μετά θα έφευγε. Ένας τέτοιος άνθρωπος σου δείχνει τον άλλο δρόμο. Όχι του θεάτρου. Της ζωής. Της ποιότητας ζωής, καλύτερα. Αυτής που ξεχάσαμε. Που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Με την εκφυλισμένη ελληνική πραγματικότητα. Μ’αυτόν το χαρακτήρα, λοιπόν, τον κατατάσσω. Στην άλλη άκρη της γραμμής. Στο συν Άπειρο. Δε σου βγάζει με τίποτα κάτι αρνητικό. Κάτι τέτοιο χρειάζεται κ η χώρα μας. Για τα δελτία ειδήσεων κυρίως. Αλλά, τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν. Γιατί, άραγε?

3 σχόλια:

Vromios είπε...

Μα γιατί είναι τόσο σημαντικός ο κύριος αμίλητος; Δεν λέω, ο κύριος φαφλατάς είναι αποκρουστικός, αλλά κι ο κύριος αμίλητος...


(Έτσι όπως τον περιγράφεις τον βλέπω να κοιτάζει τη ζωή καθισμένος σε μια πολυθρόνα και κάποια στιγμή σε βαθιά γεράματα να λέει για πρώτη φορά μπροστά στα αποσβωλομένα παιδιά και εγγόνια, και ίσως, γιατί όχι, και δισέγγονα του, να λέει για πρώτη και τελευταία φορά, "Λοιπόν τελειώσαμε!.." και να κλείνει τα μάτια του.)

Την καλημέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζονται και οι "ενατενιστές" σημειώνουν στο περιθώριο της ιστορίας.. Συχνά χωρίς πάθος λίγοι να 'ναι, μα χρειάζονται

avissos είπε...

@vromios: επικοινωνεί με τον τρόπο του.είναι η άλλη άποψη. αυτή που σπανίζει στην ελλάδα. έχεις δει κάπου αλλού κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαν το ελληνικό?

@καπιταλιστικο κουμμουνι: οι ενατενιστές τελικά καταγράφουν την ιστορία. εμείς απλώς τη ζούμε