Σάββατο, Μαρτίου 17, 2007

οι 7 σοφοί της Νεότερης Ελλάδας

Το πρότυπό μου είναι οι μελαχρινές. Απλές, απέριττες, χωρίς φτιασίδια κ χαζά. Άντε, με κανένα μαργαριτάρι πού κ πού. Τι? Σειρά? Άντε, με καμιά σειρά μαργαριταριών. Τι? Δε φτάνει? Δύο? Τρείς? Που καιρός για μέτρημα? Δώστε μου τελικό αριθμό να τελειώνουμε ! Καλά. Δε συνεχίζω. Το ξέρω. Υπάρχουν μελαχρινές που δε θα δουν μαργαριτάρι στη ζωή τους. Κ πολύ που τους νοιάζει θα μου πείτε. Έχουν σοβαρότερα προβλήματα να λύσουν. Σωστό. Υπάρχουν όμως κι άλλες μελαχρινές, που ασχολούνται κ τους νοιάζει. Κ οι σειρές των μαργαριταριών αποτελούν μόνιμο πρόβλημα για την γκαρνταρόμπα τους. Κ τις διατριβές τους τις παίζουν στα δάχτυλα. Γιατί αυτός που μοιράζει μαργαριτάρια, ως γνωστόν, μοιράζει κ διατριβές. Με την ίδια ευκολία που αγοράζει τα μαργαριτάρια. Μία τέτοια διατριβή ήταν κ της κυρίας Πούλου. Αλλ’αυτή κόστισε κάτι παραπάνω από ένα μαργαριτάρι. Η μισή Ελλάδα έτρεχε για να της την γράψει. Έτσι κ η κυρία Πούλου ήταν, είναι κ θα είναι στις καρδιές μας η αφανής σοφή. Γιατί όλοι της χρωστάμε κ δε μας χρωστάει. Ο άντρας της μπορεί. Αυτή ποτέ. Είναι η μελαχρινή που ξέρει τι θέλει. Ξέρει κ να το διεκδικεί. Κ αποδεικνύει επάξια το ρητό : τρίχα απ’το μαλλί της, Ολυμπιάδες φέρνει..

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν έχει σχέση το χρώμα μαλλιών για να ξέρει τι θέλει κάποιος....

Ανώνυμος είπε...

χμ, η περίπτωση Θεοδώρας- Ιουστινιανού

habilis είπε...

Λυσαξατε ολεs σαs απο την ζηλια σαs με τη Γιαννουλα α να χαθειται....

avissos είπε...

@shorty01: μπα, λες?
@καπιταλιστικό κουμμούνι: κ πολλών άλλων..ονόματα δε λέω, οικογένειες δεν θίγω ;)
@habilis: αυτό θέλω κι εγώ..να χαθώ. αλλά δε γίνεται.γίνεται;)

Μικρός Πρίγκιπας είπε...

Για πια Γιάννα κτυπάει άραγε η καμπάνα;;;;;;;;;;;;;

Vromios είπε...

Ξανθές κακίες...

avissos είπε...

Κάτι που μου έστειλαν:

Δύο γκρουπιέρηδες κάθονται ßαριεστηµένα στη µπαρµπουτιέρα του καζίνο. Ξαφνικά εισßάλλει µια ιδιαίτερα ελκυστική ξανθιά που τη λέγανε Γιάννα και ποντάρει 20.000 δολάρια σε µια ζαριά λέγοντας: «Ελπίζω να µη σας πειράζει, αλλά αισθάνοµαι πολύ τυχερή όταν παίζω γυµνή».
Με αυτά, ξεκουµπώνει το φερµουάρ, ßγάζει φόρεµα και εσώρουχα, ρίχνει το ζάρι και φωνάζει: «Έλα µωρό µου, η µαµά χρειάζεται καινούργια ρούχα!». Κοιτάει µε αγωνία και µόλις το ζάρι σταµατά, αρχίζει να χοροπηδάει πάνω κάτω ουρλιάζοντας: «ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!»
Αγκαλιάζει έναν-έναν τους γκρουπιέρηδες, παίρνει τα κέρδη και τα ρούχα της και εξαφανίζεται. Οι τύποι κοιτάζονταν αποσßολωµένοι. Τελικά ο ένας ρωτάει:
-Είδες τι ζαριά έφερε;
-Δεν ξέρω, νόµιζα ότι έßλεπες εσύ!

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Δεν είναι χαζές όλες οι ξανθιές. Όλοι οι άνδρες, όµως,είναι ίδιοι!

:p