Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2006

μίξερ,πολυμίξερ.. stop!

Άγιε μου Βασίλη, αυτή την εποχή (αλλά κ κάθε εποχή), όλοι κάνουν ευχές. Μέσα σ’αυτές τις ευχές ζητάνε διάφορα. Άλλος σπίτι, άλλος γυναίκα με σπίτι, άλλος παιδί κ γυναίκα με σπίτι κ.ο.κ. Το μόνιμο promotion της αγοράς είναι οι ευχές. Κάντε ευχές! Δεν κοστίζουν τίποτα. Ίσα-ίσα. Είναι σαν τα όνειρα. Πόσο κοστίζει να ονειρεύεσαι κάτι που δεν έχεις? Κοστίζει, αλήθεια? Μάλλον αφήνει ένα θετικό συναίσθημα στη φαντασία του υποσυνείδητου. Γι’αυτό έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα στον Άι-Βασίλη. Αν μπορούσα να μιλήσω σ’όλους αυτούς τους promotάρηδες, ένα πράγμα θα τους έλεγα : ο Άι-Βασίλης πάει. Πέθανε. Έχει χρόνια τώρα. Υπήρξε όμως κάποτε, δε λέω. Αλλά όχι τώρα. Τώρα είμαι εγώ, εσύ, αυτός στη θέση του. Γι’αυτό δώσε μία υπόσχεση σε μένα, σε σένα, σ’αυτόν. Δώσε μία υπόσχεση κ προσπάθησε ένα μόνο πράγμα : να σταματήσει το promo με τις ευχές. Κοίταξε γύρω σου. Τι βλέπεις? Ένας κόσμος. Αλλά δεν έχει νόημα να ζητήσεις κάτι. Ούτε την καρέκλα που κάθεσαι. Μόνος σου ήρθες κ μόνος σου θα φύγεις. Γι’αυτό φέτος, σε παρακαλώ, μην ευχηθείς καλύτερη καρέκλα. Δεν έχει νόημα. Αγάπα μόνο το συναίσθημά σου, όταν κάθεσαι.

5 σχόλια:

Ladychill είπε...

Αβυσσένια διαφωνώ λιγάκι. Το ζητήμα δεν είναι να μην ευχόμαστε για αλλαγές και διαφορετικά πράγματα αλλά το να μη σταματάμε στις ευχές. Θέλει δράση και ψυχή το κυνήγι των ονείρων. Συν Αθηνά και χείρα κίνει που λένε.

avissos είπε...

ναι,αλλά πολλές-πολλές ευχές..υπερ-κατανάλωση..τις χρειαζόμαστε όλες, αλήθεια;

markos-the-gnostic είπε...

ομολογώ ότι με έβαλες σε μια τρομερή σκέψη: μήπως το μόνο που υπάρχει είναι τα συναισθήματα και χρησιμοποιούν εμάς ως μεταφορικά μέσα (κάτι σαν την ιδέα του Berkeley μόνο που αυτός μιλόυσε για σκέψεις)...

Ladychill είπε...

Αφού ζούμε στην εποχή του πολύ ας συνηθίσουμε και τις πολλές ευχές, αυτές τουλάχιστον δε βλάπτουν ενώ η πολύ μαλ***α που βλέπουμε τριγύρω βλάπτει με το παραπάνω...λέω εγώ τώρα...;-))

avissos είπε...

@markos-the-gnostic:το σίγουρο είναι οτι παραμελούμε τα συναισθήματά μας κ στοχεύουμε σε πιο εφήμερα πράγματα :(
@ladychill:μακάρι να μπορούσαμε να την περιορίσουμε :(