Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2007

τα παιδιά μας παίζουν

Ο Γιωργάκης, όταν ήταν μικρός, είχε ένα πρόβλημα. Μπέρδευε τις λέξεις. Κ όχι μόνο αυτό. Τις αναμασούσε, τις μπουρδούκλωνε κ όσοι τον άκουγαν έβγαζαν λάθος συμπεράσματα. Το χειρότερο, μπέρδευε το κ με το χ. 'Με τι θ'ασχοληθείς Γιωργάκη, όταν μεγαλώσεις?' 'Με την πολλητυχή' 'Και με ποιο κόμμα, μωρό μου?' 'Με το Μπα Σοκ!'. Η ανατροφή που είχε από μικρός προμήνυε το τι θα ακολουθήσει. Ευτραφείς αμερικανίδες είχαν αναλάβει τη διαπαιδαγώγησή του.Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα. Όσο πρόβατα ήταν κ είναι οι αμερικανοί στις κάλπεις, τόσο προβάτινη λογική του μετέδιδαν. Ο Κωστάκης από την άλλη, όταν ήταν μικρός είχε πολλά προβλήματα. Το κυριότερο όμως από αυτά ήταν η ανορεξικιά Ελληνίδα νταντά του. Όλη μέρα δεν έτρωγε τίποτα. Κάθε φορά που πήγαινε στο λούνα παρκ κ συναναστρεφόταν με παππούδες κ παιδάκια έτρωγε ό,τι σαντουιτσάκι κ κουλουράκι έβρισκε μπροστά του. Ήταν ο φόβος κ ο τρόμος των άλλων παιδιών. Η διαπαιδαγώγησή του είχε ένα μόνο αποτέλεσμα : ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε, κι άντε μετά ας ξεχαστούμε! Μία παγωμένη μέρα του χειμώνα, τα δυο παιδιά, βρέθηκαν στο ίδιο πάρκο. Ο Γιωργάκης έχτιζε ένα φρούριο από τη μία άκρη ως την άλλη. Ο Κωστάκης μέσα σ'αυτό το φρούριο, έχτιζε ένα κάστρο. Η άμμος, όμως, ήταν λίγη. Τα δυο παιδιά από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν να παλεύουν κ να μαλλιοτραβιούνται για ένα κουβαδάκι άμμο. Οι νταντάδες από μακριά, ούτε που παρατηρούσαν το τι συμβαίνει. Ο μόνος που βρέθηκε κοντά τους ήταν ένας ασπρόμαυρος σκύλος, που τον φώναζαν Χρόνο. Νομίζοντας πως παίζουν κάποιο παιχνίδι, άρχισε να χοροπηδάει μαζί τους, γκρεμίζοντας ταυτόχρονα κ το κάστρο κ το φρούριο. Ύστερα από χρόνια τα παιδιά μεγάλωσαν, ο σκύλος κάπου χάθηκε, το πάρκο άλλαξε. Το μόνο που παρέμεινε ίδιο ήταν το παιχνίδι.

9 σχόλια:

Natalia είπε...

καθόλου απίθανο να ήταν όντως έτσι τότε. πάντως στο παρόν είσαι μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θλιβερό, να μας κυβερνάνε ψηφοθήρες επαγγελματίες πολιτικοί κι εμείς τα χαϊβάνια να τους (ξανα)ψηφίζουμε;
Να παίξεις ρε με τη δική σου άμμο, όχι με τη δική μας!
Κάποτε, θα γίνουμε πολλοί να ανοίξουμε δικό μας, ερασιτεχνικό κόμα...

FuSmOKer είπε...

Αυτή η χώρα έχει πολλά προβλήματα.
Πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα οι κάφροι οι πολίτες της που:
1) είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της γενικότερα, και
2) βλέπουν την κατάντια και αντί να διορθωθούν... εκεί.. συνεχίζουν!
Απίστευτο!
Έτσι συμβαίνει και με τα κομματικά (δεν μιλω για πολιτική στη Ελλάδα - είναι αβάσιμος όρος)
Βλέπουν οι πολίτες τα χάλια των κομμάτων και εκεί.. δώστου και ψήφισε πάλι τα ίδια κόμματα.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ (τα ακούω όλα τα κόμματα και μου 'ρχεται να ξεράσω)
Μόνο αν κάνουμε κάτι θα αλλάξει η Ελλάδα (εμεις ίσως δεν προλαβαίνουμε - για τους νεότερους).
Και όταν λέω -κάτι- δεν εννοώ να σπάμε βιτρίνες και να καίμε αυτοκίνητα ή να βλέπουμε με απάθεια απο το χαζοκούτι άλλους να τα πράττουν.
Αρκετά έχουμε γελοιοποιηθεί ήδη..

Neraida είπε...

:D Μάλλον στο χώρο της φαντασίας κάπως έτσι θα ήταν! Αν και η πραγματικότητα είναι παντα πιο αιχμηρή κι ίσως πιο επικίνδυνη από τη φαντασία... Για το...σόι τους δεν μας έγραψες τίποτε. Τελικά είτε λέγεται διαδοχή μέσα από την ίδια κάστα, είτε κληρονομική βασιλεία, είτε ( για να το πούμε πιο "δημοκρατικά" κι εύπεπτα) κληρονομική διαδοχή, πάντα για τα ίδια μιλάμε... Και πού, περικαλώ, είναι οι ικανότητες; Η καλλιέργεια; Η μόρφωση; Η προσωπική και πολιτική αξία; Ή μήπως αυτά τελικά δεν μετράνε; Α, ρε μάνα, α, ρε πατέρα, τα Πολιτεχνεία κι οι ιδεαλισμοί σας...λάθος μου τα'μάθατε... Κι όχι τιποτε άλλο, αλλά τώρα μεγάλωσα κι άντε να ξεμάθω! Ύπνον ελαφρύν, σε εμάς κι όλους τους συμπατριώτες μας! :p

Vromios είπε...

Το όνειρο όλων μας: να έχουμε μια πατρίδα να παίζουμε...

avissos είπε...

@natalia: στο παρόν δεν παίζεται μόνο ένα παιχνίδι,δυστυχώς :(
@sadmanivo: αυτό το κάποτε δε θα έρθει ποτέ τελικά.. :((
@fusmoker: ας κάνουμε κάτι εμείς, κι ας μην αλλάξει τίποτα. τουλάχιστον θα έχουμε το θάρρος ν'απολογηθούμε για την κατάσταση ;)
@neraida: ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. κ όλα αυτά που ανέφερες καλό είναι να τα ψάχνουμε πρώτα σ'εμάς κ μετά στους άλλους :p
@vromios: αυτό είναι το πρόβλημα..γιατί κ τα παιχνίδια χαλάνε ;)

Neraida είπε...

pardon? oups? ti einai auto twra? Den kserw pws na to parw, gi'auto...den tha to parw katholou!!! Psakse ta loipon ki esy prwta s'esena! Ki oneira glyka!

avissos είπε...

@neraida: το ξέρω, γλυκιά μου, γι'αυτό το γράφω. πρώτα για μένα κ μετά για τους άλλους. η ενδοσκόπηση κοστίζει κομματάκι, τι λες?

Neraida είπε...

άστα...